Jeugdkamp 2024

Afgelopen weekend stond opnieuw in het teken van het jeugdkamp, ditmaal georganiseerd in samenwerking met Kluis. Dit zodat Job en Jos maar één weekend op luchtbedden hoefden door te brengen. Op vrijdag om 19:00 uur arriveerden de begeleiders en jeugdleden vol enthousiasme op de vereniging. Iedereen zette snel zijn spullen neer en nam plaats aan de grote tafel om te beginnen.

Het kamp begon met de uitleg van het moordspel en het rode draad spel. Dit jaar was er bij het rode draad spel letterlijk gekozen voor een rode draad. Bij elk spel, zowel individueel als in groepsverband, kon draad verdiend worden. De winnaar kreeg het langste touw, de tweede plaats een iets korter touw en de derde plaats het kortste touw. Degene met het langste touw aan het eind van het kamp werd tot winnaar uitgeroepen. Het moordspel was ook weer van de partij. Hierbij krijgt iedereen een kaartje met een naam. Het doel is om die persoon alleen ergens te treffen en te zeggen dat hij/zij vermoord is. Je neemt dan het kaartje van die persoon over en het spel gaat door tot er één persoon overblijft. Wanneer je de persoon vermoordt die jouw naam heeft, lig je zelf ook uit het spel. Daarnaast werd het jaarlijkse corveeschema uitgelegd, zodat iedereen meehielp om het kamp soepel te laten verlopen.

Na de uitleg vertrokken we naar het bospark voor de avondactiviteiten. Het eerste spel was een ouderwetse pot verstoppertje. Door de bouwwerkzaamheden rondom de club was het helaas niet mogelijk voor Jos om zich te verstoppen in zijn favoriete boom, waar hij de afgelopen twee jaar succesvol ondergedoken had gezeten. De tweede activiteit bestond uit het zoeken van breeklichten (lichtgevende stokjes) die verspreid waren over het terrein. Na afloop keerden we terug naar de vereniging, waar we de avond afsloten met een kampvuur. De meeste deelnemers kropen slechts een paar uur voor zonsopgang hun bed in.

Zaterdagochtend werden de jeugdleden gewekt door DJ Jip C en zanger Jos, die met een mix van happy hardcore het kamp tot leven brachten. Hoewel niet iedereen dit kon waarderen, hadden Jip C en Jos in ieder geval veel plezier. Toen iedereen eenmaal wakker was, begon de ochtendactiviteit: het fotospel, dat ook gespeeld werd in de Hoge Rielen in 2017. Bij dit spel moesten de jeugdleden raden welke begeleider er te zien was op babyfoto’s die verspreid hingen rond de vereniging. Na het ontbijt sloten de oudere begeleiders met hun kinderen zich aan en vertrokken we naar het Steinerbos. Met het zomerse weer werd er volop genoten van het zwembad en de speeltoestellen.

’s Avonds terug op de vereniging werd er voor dertig personen friet en snacks bezorgd. Na het eten, en nadat iedereen zich had opgefrist, begon het avondprogramma. De eerste activiteit was het nerfschietspel, waarbij zoveel mogelijk doelwitten geraakt moesten worden. Daarna volgde een estafette. De avond werd afgesloten met een kampvuur en een verrassende Kahoot-quiz, gemaakt door Jiri, een van de jeugdleden. Dit keer lagen de meeste deelnemers iets vroeger op bed dan de avond ervoor.

Op zondag stond iedereen wat later op en waren de jeugdleden al wakker voordat de Happy Hardcore ingezet kon worden, die dit keer dus werd overgeslagen. Het ontbijt bestond uit een stevige maaltijd met spek en ei. Daarna begon de sportochtend, met verschillende spellen zoals geblinddoekt een parcours afleggen met behulp van aanwijzingen van je team en een parcours lopen met een beker water op je hoofd. Na de sportochtend begon de grote schoonmaak en werden alle spullen ingepakt. Toen de tafeltennistafels weer op hun plek stonden, was er zelfs nog tijd om een potje te tafeltennissen.

Als afsluiting van het kamp werden de rode draden uitgereikt aan de best presterende jeugdleden tijdens de spellen, en de winnaars van het moordspel. Luca won uiteindelijk met een touw dat slechts twee centimeter langer was dan dat van Hugo en Morris. Hij mocht als eerste een cadeautje uitkiezen en koos een nerfpistooltje. Na de prijsuitreiking vertrok iedereen, moe maar voldaan, naar huis.

Het was een zeer geslaagd jeugdkamp met in totaal achttien jeugdleden!

Namens de organisatie, tot volgend jaar!
Tom Kasperski
Job Hoedemakers
Jos Huntjens

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 21 september", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-210924/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 28 september", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-280924/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 5 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-051024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 12 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-121024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 19 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-191024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 26 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-261024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 2 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-021124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 9 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-091124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 16 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-161124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 23 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-231124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 30 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-301124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 7 december", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-071224/" }